1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

- Nu får jag börja om från början. Flera års arbete är borta.
Det konstaterade IT-teknikern Ulrika Nilsson när hon på fredagsmorgonen upptäckte att hon haft inbrott i sitt tjänsterum i stadshuset.
Tjuvarna besökte även K-Marknad, granne med Sölvesborgs stadshus.
Sölvesborg • Publicerad 6 oktober 2001

Enligt polisinspektören Anders Alexson har inbrottet i stadshuset ägt rum mellan klockan 21 och 23 på torsdagskvällen. Det är för övrigt ett i raden av inbrott och stölder som drabbat stadshuset i år.

Tjuvarna krossade ett treglasfönster på stadshusets västra gavel och tog sig in i IT-teknikern Ulrika Nilssons rum.

Disketter och cd viktigast

Det stals två datorer, en bärbar samt en stationär. Men också tre nya modem. Allt som allt är det stulna värt drygt 40 000 kronor.

- Men det är innehållet på cd-skivorna och disketterna som är det mest värdefulla. Det är helt värdelöst för tjuven men för oss är det mycket värdefullt, berättar Ulrika Nilsson.

- Det innehåller en massa arbetsmaterial som det tagit mig flera år att samla in. Nu får jag väl börja om från början, säger hon med en suck.

- Om inte tjuvarna är så justa att de kan lämna tillbaks cd-skivorna och disketterna.

Kommunen betonar att det inte finns några sekretesshandlingar i det stulna materialet.

Polisinspektör Anders Alexson uppger för BLT att tjuvarna inte lämnat några spår efter sig, men inget pekade på fredagen på att tjuvarna varit inne i något annat tjänsterum än Ulrika Nilssons.

Även på K-Marknad

När jobbet var färdigt i stadshuset var det bara för Alexson att gå över till grannen, K-Marknad, där tjuvarna också varit.

De hade tagit bort listen och lyft ut ett fönster varpå rutan gick sönder. Men inget tydde på att tjuvarna klättrat in genom öppningen intill entrén. Kanske blev de skrämda?

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.