1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Contan har öppnat igen

Konditori Continental, "Contan", öppnar igen. De två ägarna har, efter bara några få dagars paus, bestämt sig för att försöka hålla verksamheten i gång trots ett begränsat sortiment. Samtidigt intensifieras tvisten med fastighetsägaren.
Sölvesborg • Publicerad 24 april 2003

Contans ägare hotade med att stänga det anrika kaféet, som funnits åtminstone sedan 1905, när miljö- och byggnämnden i början av april beslutade att Contan framöver inte får baka annat än bröd och torra konditorivaror. Efter några få dagar utan verksamhet, väljer ägarna nu att ändå hålla öppet från och med i dag, torsdag.

- Vi kommer förstås att rätta oss efter kommunens beslut. Det innebär att vi kommer att ha ett starkt reducerat sortiment, men vi gör ett försök i alla fall. Sedan får vi utvärdera det i efterhand och se om det finns någon ekonomisk bärighet, säger Christer Nilsson, en av Contans två delägare.

Anledningen till miljö- och byggnämndens beslut om begränsad verksamhet var att det krävs en totalrenovering i köket för att detta ska uppfylla livsmedelslagens krav, och denna renovering har trots upprepade påtryckningar från miljöförvaltningen inte blivit av.

Kaféägarna anser att det är fastighetsägarens ansvar att ta itu med ombyggnaden av köket, vilket också lett till en tvist mellan de båda parterna.

- Vi kommer att gå vidare med saken nu. Vi har inte bestämt vilken väg vi ska gå, men tvisten kommer att intensifieras, säger Christer Nilsson.

Fastighetsägaren i sin tur menar att han inte kan klandras för att köket inte blivit renoverat.

- Jag har erbjudit dem en ombyggnad, men de vill inte ha det renoverat på rättmätiga grunder. Mer än så kan jag inte säga om saken, säger Lars Bartilsson som äger huset.

Håller Contan fortfarande öppet den 1 juni hotas ägarna av vardera 10 000 kronor i vite om köket inte blivit renoverat.

Nikki Makkonen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.