1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Cirkus Skratt - barnens favorit

Sveriges största cirkus dök upp på Slottsudden i går. Treåriga Molly Selanius tyckte att clownerna var bäst.
Sölvesborg • Publicerad 25 september 2006
För andra året i rad besökte Cirkus Skratt Sölvesborg. Treåriga Molly Selenius tittade storögt på cirkushästarna tillsammans med farmor Siv under söndagen.
För andra året i rad besökte Cirkus Skratt Sölvesborg. Treåriga Molly Selenius tittade storögt på cirkushästarna tillsammans med farmor Siv under söndagen.Foto: 
Foto: 
skrattfest. Sanna, Isabella och Kim Hällsten njuter av föreställningen.
skrattfest. Sanna, Isabella och Kim Hällsten njuter av föreställningen.Foto: 
Rock ÕnÕ roll. Rockringskonstnären Ljuba Gorbatjova imponerade på publiken.
Rock ÕnÕ roll. Rockringskonstnären Ljuba Gorbatjova imponerade på publiken.Foto: 
assistent. Clownerna Yuri och Lenon låter publiken delta i föreställningen. Foto: Bo Åkesson
assistent. Clownerna Yuri och Lenon låter publiken delta i föreställningen. Foto: Bo ÅkessonFoto: 
Foto: 

Det var andra gången i år som Molly var på cirkus. Den här gången hade hon med sig farmor Siv Selanius.

Andra året Syskonen Sanna, Isabella och Kim Hällsten kan inte riktigt komma ihåg när de var på cirkus sist. Men roligt hade de.

- Clownerna är bäst, tyckte Kim Hällsten.

Det var Lions klubb som tillsammans med fyra sponsorer ordnade de båda föreställningarna med Cirkus Skratt på Slottsudden.

- Det är andra året, och förra året var det gratis, säger John Andersson, president hos Lions club i Sölvesborg. Men tack vare våra sponsorer så blir det nästan gratis i år också.

- Genom att ta en liten summa betalt tror vi att fler vill se föreställningen. Är det gratis så tror de kanske inte att det är så bra, säger John Andersson.

Fick kulturpris Men de som kom för att se föreställningen blev säkert inte besvikna. Clownen Chap fick snabbt igång publiken, och under föreställningens gång fick delar av publiken också delta själva i programmet.

Det hände bland annat då clownerna Yuri och Lenon tog manegen i besittning. De båda clownerna fick nyligen ta emot kulturpriset som Rysslands president Putin delar ut varje år.

Till behövande Från Ryssland kommer också rockringskonstnären Ljuba Gorbatsjova som även hon imponerade stort. Behållningen från gårdagens föreställningar går till barnhemsbarn i Polen, Rumänien och Litauen. I samband med föreställningarna presenterades dessutom ett nytt insamlingsprojekt som elever från Furulundsskolan står bakom. Pengarna ska gå till behövande i Polen. Lions kulturstipendiat utsågs också under gårdagen. 10 000 kronor gick till David Åkesson som studerar på musikhögskolan i Malmö. Han ska använda pengarna till att studera afrikansk musik i Gambia.

Carina Lodge
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.