1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Chauffören dömdes till fängelse

En berusad tysk lastbilschaufför, som rammade taket till en mack, har dömts till en månads fängelse.
Dessutom har den 39-årige mannen blivit av med sitt jobb.
Sölvesborg • Publicerad 1 november 2005

Den 30 september kom den 39-årige tyske lastbilschauffören till Sverige med färjan från Rostock och han har för polisen berättat att han den aktuella dagen drack ett antal öl.

Innan gripandet på E22 i Norje hade han bakom sig en vinglig färd genom Skåne. I Linderöd stannade han på macken för att läsa kartan och rammade samtidigt mackens skärmtak. Han lämnade ändå platsen.

Hög musik

Förutom det grova rattfylleriet åtalades mannen för obehörigt avvikande från trafikolycksplats, men han frias från denna åtalspunkt med motiveringen att det inte finns övertygande stöd för att han vid tillfället märkte av kollisionen.

Själv säger tysken att detta troligen berodde på att det bullrade mycket i förarhytten och radion spelade hög musik.

Med hänvisning till flyktrisken har den 39-årige mannen suttit häktad sedan han greps och därmed redan avtjänat det månadslånga fängelsestraff som Blekinge tingsrätt i Karlshamn dömt honom till.

Blivit uppsagd

Vid rättegången berättade tysken att han, på grund av det inträffade, blivit uppsagd från sin anställning som lastbilschaufför. Vid gripandet i Norje hade mannen 0,77 milligram alkohol i utandningsluften.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.