1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Cassel får inte ut anteckningar

Kammarrätten avslår Mats Cassels överklagande av kommunstyrelsens beslut att inte lämna ut minnesanteckningarna från ett möte mellan honom och tre kommunala tjänstemän. Mötet var en del i fjolårets såpaliknande affär, där kommunen och sparbanken spelade huvudrollerna.
Sölvesborg • Publicerad 10 april 2003

I det möte som det blivit tvist om deltog utöver Mats Cassel kommundirektör Östen Mandelholm, kommunjurist Lena Pettersson samt kulturchef Ingrid Jönsson. När Cassel vände sig till kommunstyrelsen för att få ut minnesanteckningarna från mötet fick han svaret, att de tre tjänstemännen har fria arbetstider, att sammankomsten inte var kommunal och att det således inte fanns någon kommunal handling att lämna ut.

I sin dom säger kammarrätten att Mats Cassel vare sig påstått eller visat att den handling han bett att få ut förvaras hos kommunen. Överklagandet avslås och om Cassel vill gå vidare kan han vända sig till regeringsrätten.

Yngve Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.