1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Bromöllason får pryda Humleskolan

Fredrik Lindqvist, bromöllafödd konstnär som på senare år rönt stora framgångar med sina nyskapande grafiska verk, har nu fått äran att pryda Humleskolan. Tre av hans träsnitt på tyg, föreställande jättelika skräckfilmsinspirerade insekter, är sedan terminsstarten installerade i entréhallen vid Humlescenen.
Sölvesborg • Publicerad 28 september 2002

- Jag tyckte att det kändes viktigt att ha Fredrik representerad i kommunen. Han är ju härifrån och börjar bli väldigt uppmärksammad. Dessutom är han ganska ung och passar i en ungdomlig miljö som en högstadieskola, säger Bromöllas kulturchef Lina Campbell om de tre konstverken som förvärvats.

Fredrik Lindqvist själv är minst lika nöjd.

- Verken är visserligen inte gjorda särskilt med tanke på Humleskolan, men jag tycker att de passar bra här. De är lite häftiga, åt skräckhållet till, och fungerar nog för en yngre åldersgrupp. Extra kul blir det eftersom jag själv gick på högstadiet i skolan här bredvid, säger Fredrik Lindqvist.

Insekterna är gjorda i olika färgglada tyger, som sedan tryckts med träsnitt och sytts ihop grovt med kraftigt, svart garn - en teknik Fredrik Lindqvist blivit mycket lovordad för. Bland annat fick han Lilla nordiska grafikpriset år 2001, och omnämns ofta som en förnyare av den svenska grafiken.

Nikki Makkonen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.