1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Bromölla simhall öppnar i dag

Simhallen i Bromölla som har varit stängd hela hösten öppnar igen i dag.
Hela simhallens reningsanläggning är nu utbytt.
Sölvesborg • Publicerad 2 januari 2013
Foto: Lena Ehring

Nu kan de som bor i Bromölla med omnejd återigen besöka Bromölla simhall. Rent utseendemässigt är det ingen skillnad mot innan. Miljömässigt är det dock stor skillnad enligt Lars-Ove Westerlin, badmästare på Bromölla Simhall.

– Innan renoveringen var reningssystemet väldigt dåligt. Det var rostiga skruvar och ledningarna sprack ibland. Det var en krissituation. Vi var tvungna att renovera nu för vi hade inte klarat ens ett halvår till, säger han.

På simhallen har man rivit ut hela den gamla reningsanläggningen och ersatt den med en ny och bättre. De behöver därmed inte använda lika mycket klor i vattnet som innan för att hålla det rent.

– Man kommer känna skillnad. Det är mycket fräschare nu både för våra badgäster och för de som jobbar här. Både kemikalieförbrukningen och vattenförbrukningen är dessutom mindre, säger Lars-Ove Westerlin.

Öppningen av simhallen har skjutits fram några gånger under vintern. Först var det sagt i månadsskiftet november/december sedan den 27 december.

– Vi stötte på lite oförutsedda saker. En bottenplatta i bassängen gick sönder så då fick vi tappa ut allt vatten igen och laga det, så det drog ut på tiden, säger Lars-Ove Westerlin.

I dag är det dock dags för nyöppnandet och Lars-Ove Westerlin är mycket nöjd över den nya simhallen.

– Det känns jättebra. Vi har varit runt på andra simhallar med nya reningssystem och där behöver besökarna som har astma inte använda sina inhalatorer eftersom luften är så fräsch. Jag kan inte tänka mig annat än att det blir samma sak här, säger Lars-Ove Westerlin.

Sarah Rätzer
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.