1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Blekingar får snabbare väg till Malmö

I dag togs det ceremoniella första spadtaget för utbyggnaden av E 22 genom Skåne till motorväg. Det innebär på sikt att det blir snabbare för blekingarna att ta sig till Malmö.
Sölvesborg • Publicerad 3 september 2010
Foto: 

Trafikverkets generaldirektör Gunnar Malm poängterar att detta är en mycket efterlängtad väg, både för pendlare och för de som bor utmed vägen.

”Nu ökar vi framkomligheten och vägen blir säkrare. Utbyggnaden bidrar också till att utveckla näringslivet och öka rörligheten inom Öresundsregionen”, slår han fast.

Det är sträckorna Gårdstånga-Hurva-Rolsberga samt Hörby Norra-Linderöd som först byggs ut till motorväg. Arbetet beräknas pågå i 2,5 år och under byggtiden får trafikanterna samsas med vägarbetarna.

Det går mellan 9 000 och 16 000 fordon varje dygn på dessa vägsträckor. Nu sänks hastigheten och trafikanterna får räkna med köer och förseningar framför alla i rusningstrafiken.

De båda vägsträckorna är tillsammans 22,5 kilometer. Ombyggnaden beräknas kosta omkring 600 miljoner kronor och vägen får motorvägsstandard med 110 km/tim som högsta tillåtna hastighet.

På övriga sträckor mellan Malmö och Kristianstad pågår projekteringsarbete.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.