1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Blåregn stänger för gott

Restaurang Blåregn i centrala Sölvesborg slår igen för gott på fredag.
Efter drygt två år stänger ägaren Anna Cantzler på grund av familjeskäl.
- Det har varit väldigt roligt men oerhört arbetsamt, säger Anna Cantzler.
Sölvesborg • Publicerad 10 oktober 2002

Lagom till Killebom sommaren 2000 öppnade Anna Cantzler och hennes man Rifat, kock till yrket, Restaurang Blåregn i en tidigare lagerlokal på Lilla Skolgatan i Sölvesborg, bara ett stenkast från Stortorget.

Många kritiska i början

Detta trots att flera av grannarna ville sätta stopp för planerna. De skrev till länsstyrelsen och framförde farhågor om matos, oljud och allmänt spring i området. När Anna Cantzler väl kom i gång med verksamheten tystnade kritiken och flera av kritikerna har därefter setts som gäster på Blåregn.

Men på fredag stängs restaurangen för gott. Anna Cantzler flyttar tillbaks till Lund och återupptar sitt tidigare jobb som sjuksköterska på Universitetssjukhuset.

Famljeskäl orsaken

- Jag stänger Blåregn av familjeskäl där min skilsmässa har en stor roll. Att jag inte slagit igen tidigare beror på att jag varit bunden vid ett hyreskontrakt på lokalen, förklarar Anna Cantzler.

Hon beskriver tiden som krögare i Sölvesborg som väldigt rolig men också som oerhört arbetsam.

- Nu längtar jag tillbaks till sjukvården. Jag har funnit att det är mitt område.

Anna Cantzlers medhjälpare på Blåregn, systern Catharina Grundmark och dennes man Anders Stjärnqvist har redan klart med nya jobb. Catharina i Kristianstad medan Anders på måndag börjar som lärare i Olofström. Övrig personal är uppsagd.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.