1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Polisen har i Svängsta påträffat den bil som användes vid fredagens stora guldkupp mot Magnussons Guld i Sölvesborg.
- Vi är tacksamma för alla tips, och man får gärna tipsa oss anonymt, säger kriminalinspektör Paul Wilson.
Sölvesborg • Publicerad 2 oktober 2002

Förra onsdagen stals i Växjö en svart BMW i den så kallade 500-serien. I söndags morse påträffades bilen uppställd på Holländarevägen vid tobaksaffären i Svängsta.

Och polisen är övertygad om att bilen användes vid fredagsmorgonens guldkupp i centrala Sölvesborg mot Magnussons Guld och Urhandel då varor för mycket stora belopp stals. Den exakta summan är fortfarande okänd.

- Vi har uppgifter om att sådan bil figurerade i Sölvesborg på natten innan kuppen. Detta i kombination med spår vi påträffat inne bilen gör att vi är säkra på att det är rätt bil, kommenterar kriminalinspektör Paul Wilson.

Polisens teori är att tjuvarna efter kuppen körde till den nu aktuella platsen i Svängsta och ställde bilen där och fortsatte i annan bil.

- Vi är mycket tacksamma för tips från allmänheten. Exempelvis när bilen ställdes vid tobaksaffären i Svängsta.

- Men vi är också intresserade av andra iakttagelser. Och man får gärna tipsa oss anonymt, poängterar Paul Wilson.

Polisens tekniker undersökte bilen under tisdagen och på kvällen återlämnades den till ägaren. Nu avvaktar polisen resultatet av den tekniska undersökningen.

Som BLT kunde berätta i går har lådor och kartonger från den stora guldkuppen påträffats i ett skogsområde norr om Hemsjö i Olofströms kommun.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.