1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Bensinsnattare fångad av övervakningskamera

Hon tankade bilen, men trodde att föraren som hon inte kände skulle betala. Den versionen tror inte tingsrätten på och dömer den 31-åriga kvinnan för snatteri.
Sölvesborg • Publicerad 14 september 2010

Det hela fångades på bild. Den 31-åriga kvinnan stiger ur bilen vid en av pumparna på Statoil i Sölvesborg. Hon tankar bilen med bensin till ett värde av 836 kronor, men betalar inte. Inte med uppsåt, menar kvinnan som trodde att den för henne okände föraren av bilen skulle stå för notan. Det gjorde nu denne inte och bilen lämnade macken med obetalt bränsle i tanken. Med uppsåt, menar tingsrätten och säger därmed att 31-åringen olovligen tagit bensinen. Rätten fäster ingen vikt vid hennes invändning då det var hon och ingen annan som höll i pumpen. Påföljden för den sedan tidigare snatteridömda kvinnan blir 110 dagsböter om 50 kronor. Hon ska även betala skadestånd till målsägande Tobbes Bensin & Service AB med 836 kronor samt en summa om 500 kronor till brottsofferfonden. Bensinsnatteriet skedde i december förra året.

Sigrid Nurbo
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.