1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Bakelsen räddar barn

Rädda Barnen tar nya grepp i sitt insamlingsarbete för Världens barn. Förutom en speciell Rädda Barnen-bakelse blir det på söndag en större konsert i Mjällby kyrka.
Sölvesborg • Publicerad 18 november 2003
Foto: Bo Åkesson Rädda Barnen-bakelsen fick gott betyg, från vänster. Malin Wollin, Kersti Södergren samt Solveig och Maria Wollin.
Foto: Bo Åkesson Rädda Barnen-bakelsen fick gott betyg, från vänster. Malin Wollin, Kersti Södergren samt Solveig och Maria Wollin.Foto: 

Kersti Södergren och Solveig Wollin är ledande i Rädda Barnens sölvesborgsavdelning och de säger till BLT att de ville göra något eget och något lite extra som avslutning på höstens insamlingar till Världens barn.

De fick exempelvis med sig innehavarna av Sölvesborgs båda konditorier, Ritz och Kristinas, att göra speciella Rädda Barnen-bakelser.

Decimeterhög

På Kristinas satsade man på en decimeterhög bakelse med chokladsockerkaksbotten samt jordgubbs- och persikomoussé, toppat med en klick grädde.

- Jättegod, betygsatte fyra-åriga Malin Wollin vid måndagens provsmakning.

Fem kronor från varje såld bakelse går till Rädda Barnens insamling.

I Mjällby kyrka arrangeras på söndag kväll Hela Sverige sjunger. Bland de medverkande märks Håkan Windahl, Michael Loorentz, Annies kvartett, Bo, Marie och Ida Knutsson samt musikskolans barnkör samt en barnkör från Mjällby skola.

Fullsatt

- Det vore jättekul om kyrkan blev fullsatt. Det kostar ju inget, säger Solveig Wollin.

Ett stort antal barnteckningar kommer dessutom att visas i kyrkan.

- Vi hoppas på en kväll av ljus och hopp så här i höstmörkret, säger Kersti Södergren och Solveig Wollin i arrangörsstaben.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.