1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Återförening efter 27 år

Efter ett uppehåll på 27 år ställde sig JD Blues band återigen upp på scenen i Sölvesborg. Nervösa bandmedlemmar bjöd på rockig blues.
Sölvesborg • Publicerad 5 juli 2014
Foto: 
Efter 27 år bjöd JD Blues band på en mysig spelning under fredagskvällen. Bandet spelar både egna låtar och covers.
Efter 27 år bjöd JD Blues band på en mysig spelning under fredagskvällen. Bandet spelar både egna låtar och covers.Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson

– Ja vi har ju inte gjort detta på ett tag nu så det är klart att det känns, säger Andre Borgström fundersamt innan han ska gå ut på scen.

Strax innan bandet går ut på scen är nervositeten påtaglig. Alla är klädda i svarta kavajer och svarta byxor. Spänt går de fram och kontrollerar sina instrument som de satt upp på scenen under förmiddagen.

– Det värsta som kan hända är väl att man spelar fel och kommer av sig helt, säger André Borgström.

Strax innan spelningen börjar byts publiken ut helt. De ungdomar som stått längst fram under Medinas konsert lämnar och in kommer en något äldre skara. Två minuter över tio kommer bandet ut på scen och möts då av en förhållandevis stor publik. JD Blues band börjar sin spelning med en egen låt men varierar sedan med covers.

Efter några låtar är stämningen avslappnad och ingen skulle kunna tro att bandet inte stått på scen tillsammans under de senaste 27 åren.

Tidigare har bandets sångare Per Sjöberg sagt i en intervju i BLT att han tycker det skulle bli kul att vara rockstjärna för en dag. Frågan är nu om han och de andra bandmedlemmarna får mersmak.

Anna Falk
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.