1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Åtalas för rattfylla efter Sölveolycka

Den 24 augusti hamnade en bil i familjen Jarls trädgård på Sölvevägen. Nu åtalas föraren, en 26-årig utländsk medborgare, för grovt rattfylleri.
Sölvesborg • Publicerad 18 oktober 2001

Olyckan inträffade vid 10.30-tiden den aktuella fredagen. Bo Jarl höll på att renovera sin dotters hus på Sölvevägen och han berättade för BLT hur det plötsligt small som bara den i trädgården utanför.

Chockad förare

Bo Jarl gick ut och tog hand om den unge föraren som var chockad plus att han blödde från näsan och händer.

Förutom staketet till familjens Jarls hus hade föraren kört ner ett antal träd på den gamla E 22:an innan han tappade kontrollen över bilen.

1,87 promille

Föraren fördes mad ambulans till sjukhus och blodprovet visade 1,87 promille. På onsdagen åtalades 26-åringen för grovt rattfylleri.

Återvänt hem

Sedan länge har den åtalade återvänt till sitt hemland. Han blir kallad till rättegången. Skulle han dyka upp riskerar han fängelse eller böter.

Dyker han inte upp riskerar han, enligt polisen i Karlskrona, att vid en fällande dom bli stoppad vid den svenska gränsen och förbjuden att resa in i Sverige.

26-åringen har deponerat 300 svenska kronor hos polisen i Karlskrona.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.