1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Åtalas för dubbel langning

En 27-årig Bromöllabo har av åklagare åtalats för dubbla fall av langning.
Enligt åtalet försåg han under hösten ortens ungdomar med såväl hembränd sprit som starköl och starkcider.
Sölvesborg • Publicerad 25 januari 2002

Mannen avslöjades i samband med ett ungdomsdisco på Valje Nöje den 21 december.

Tre pojkar i 14-15-årsåldern var så berusade att vakterna och socialjouren ringde efter polisen.

Pojkarna berättade för polisen att 27-åringen köpt ut både starköl och starkcider åt dem. Och eftersom den utpekade befann sig utanför diskoteket förhördes han omgående av polisen.

Erkände

Han erkände att han tidigare denna dag skaffat en flaska med 70 centiliter hembränt och köpt ut ett 20-tal starkdrycksburkar till några pojkar i 14-15-årsåldern. Märkligt nog ertappades han veckan efter med att åter ha försett ungdomar i Bromölla med sprit.

Köpte på systemet

Mannen har i förhör erkänt att han den 28 december köpte ut 97 stycken 50-centilitersburkar med starköl, 7,3 procent, på Systembolaget i Bromölla på beställning av två pojkar, 15 och 16 år gamla.

Själv hävdar han att han inte gjort någon förtjänst på affärerna, utan att pojkarna betalat samma pris som han gjorde på Systemet. Nu åtalas han för brott mot alkohollagen och 27-åringen, välkänd av polisen, riskerar att dömas till böter eller fängelse.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.