1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Årets Embla åkte på tågluff

På fredagskvällen delades årets Ask och Embla-stipendium ut på Killebom-scenen på torget.
Sölvesborg • Publicerad 6 juli 2013
Ask och Embla. Jesper Thomasson fick ta emot årets Ask-stipendium och Oscar Johansen hämtade Embla-stipendiet för systern Annies räkning.
Ask och Embla. Jesper Thomasson fick ta emot årets Ask-stipendium och Oscar Johansen hämtade Embla-stipendiet för systern Annies räkning.Foto: Charlotte Nilsson

Årets stipendiater är 19-åriga Annie Johansen och 16-åriga Jesper Thomasson. Annie Johansen får priset för sitt stora engagemang i kommunens föreningsliv. Hon är bland annat engagerad i Danskompaniet och Sölvesborgs ishockeyförening. Den nyblivna studenten har under studietiden också fått möjligheten att resa till Filipinerna för att hjälpa utsatta människor. Det var dock hennes bror, Oscar Johansen, som hämtade systerns pris på stora scenen på fredagskvällen.

– Annie är och tågluffar i Italien, förklarade han sin närvaro.

Jesper Thomasson har visat sig vara en stor talang både inom ishockey och optimistjollesegling. I den sistnämnda sporten har han kvalificerats sig så väl för VM, EM, som nordiska mästerskap. Men i höst börjar han att studera på ishockeygymnasiet i Leksand.

– Jag har valt att satsa på hockeyn. Seglingen är mer någonting som sitter i ryggmärgen så det kan man alltid ta upp senare om man skulle ha lust med det.

Ask och Embla-priset är instiftat för att uppmärksamma en tjej och en kille i åldern 13-25 år som är bosatt i Sölvesborgs kommun. För att få priset ska man på något sätt under året ha varit goda ambassadörer för Sölvesborg, och ha visat handlingskraft för att göra kommunen till en bättre plats att bo på. Juryn består av representanter från kommunens fritids- och kulturnämn och Sölvesborg-Mjällby Sparbank. Prissumman är på 10 000 kronor.

Tobias Wahlberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.