1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Antoine har blivit lättare

Hälleviksprofilen Peter Antoine, 63 år, har bantat bort 27 kilo sedan midsommar. - Det har varit en jobbig tid för mig som älskar öl och whisky, säger Peter Antoine. - Men lite fuskade jag. På krogen fick jag whisky i kaffekoppen.
Sölvesborg • Publicerad 1 november 2007
Ordning i köket. Efter sin framgångsrika medverkan i TV 3-programmet Du är vad du äter har fotbolls- och Hälleviksprofilen Peter Antoine blivit noga (nåja) med vad han äter och dricker. Han har bantat bort 27 kilo sedan midsommar. Foto:Lena Ehring
Ordning i köket. Efter sin framgångsrika medverkan i TV 3-programmet Du är vad du äter har fotbolls- och Hälleviksprofilen Peter Antoine blivit noga (nåja) med vad han äter och dricker. Han har bantat bort 27 kilo sedan midsommar. Foto:Lena EhringFoto: Lena Ehring

I kväll är den förre fotbolls-

tränaren Peter Antoine huvudperson i Anna Skippers TV 3-program Du är vad du äter. När Peter gick in i projektet vägde han 140 kilo.

- Jag var alldeles för tjock. Jag rullade ju nedför backen här i Hällevik när jag skulle ner i hamnen och dricka några öl,

berättar Peter Antoine.

Vilt liv - Men så har jag ju också levt ett rätt vilt liv. Jag har inte varit direkt snäll mot min kropp.

När Anna Skipper vägde

honom för sista gången åtta veckor senare stannade vågen på 113 kilo. Han hade med andra ord gått ner 27 kilo.

- Mitt första mål är att hålla mig på denna nivå. Men jag har en förhoppning om att kunna gå ner till 100 kilo.

Peter Antoine är stor vän av det goda här i livet och medger att det var åtta väldigt jobbiga veckor med Anna Skipper. De blodiga biffarna byttes över en natt ut mot pulver och vegetarisk föda.

Men Peter Antoine hade inte varit den han är om han inte fuskat lite under tiden. Det smögs ner både öl och whisky trots

Anna Skippers hårda ord.

- Jag blev serverad whisky i en kaffekopp på hamnkrogen för att inte andra gäster skulle se vad jag drack. Men Anna blev galen när hon fick reda på det. Då blev det liv i bygget, skrockar Antoine.

Blir kvar i Hällevik I övrigt trivs Peter Antoine mycket bra i det egna huset med havsutsikt på Vitsippsvägen i Hällevik. Det är elva år sedan han senast tränade Mjällby AIF och i Hällevik kommer han och Åsa att bli kvar.

- Jag har problem med mina fötter. Bantningen har visser-

ligen gjort dom lite bättre men dom är långt ifrån bra. Kanske måste jag ta bort en eller två tår men det är smällar jag får ta efter det liv jag levt, säger Antoine.

Fotproblemen har inneburit att den tyske profilen numera är förtidspensionär på halvtid.

Övrig tid är han det tyska elektronikföretaget Media Markts reklamansikte med många resor runt om i Sverige. Plus att han håller en och annan föreläsning.

- Men jag är sugen på att göra tränarcomeback. Får jag bara ordning på fötterna så drar jag nog i gång igen, påpekar Antoine.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.