1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Alice tar ton i ny scenskola

Att sjunga på scen är en dröm för många. Inte minst unga tjejer. För att hjälpa dem en bit på vägen har musikföreningen Coma startat höstens scenskola.
Sölvesborg • Publicerad 20 september 2006
Foto:Lena Ehring Övar för scenen. Alice Harrysson sjunger framför spegeln hemma i villan och pappa Jonas ger henne goda råd. De är båda engagerade i musikföreningen Coma, Jonas som ledare för scenskolan och Alice som deltagare.
Foto:Lena Ehring Övar för scenen. Alice Harrysson sjunger framför spegeln hemma i villan och pappa Jonas ger henne goda råd. De är båda engagerade i musikföreningen Coma, Jonas som ledare för scenskolan och Alice som deltagare.Foto: 

Tjugotalet blivande artister ska få lära sig allt om att uppträda på scen.

De är i åldrarna från tio år upp till sexton, och har varierande bakgrund. Gemensamt för dem är att de vill sjunga.

- De får öva sig genom att uppträda för varandra. Det handlar om glädjen, blicken och attityden, säger ungdomsledaren Jonas Harrysson.

Avslutas med show Scenskolan avslutas med en stor show i början av nästa år, där alla får chansen att visa vad de lärt sig.

Komplett med scenkläder, koreografi och en förväntansfull publik ska föreställningen ge de unga artisterna en smak av musiklivet.

- Det är deras morot. Det som de kan se fram emot, säger Jonas Harrysson.

Sjunga offentligt Han håller i scenskolan för första gången sedan hans tioåriga dotter Alice varit med under förra årets kurs.

Efter några månader i scenskolan har hon bland annat uppträtt på Strandvallen under en av Mjällbys matcher inför tusentals åskådare.

- Drömmen är att sjunga på ett riktigt stort ställe och få skriva autografer, säger Alice Harrysson.

Att sjunga inför en stor publik är ingenting som bekymrar henne.

Början på karriären Tvärtom tycker hon att det är roligt, och vill gärna fortsätta med en karriär inom musiken.

- Det är blygheten som sätter stopp för många. De kan sjunga jättebra, men deras riktiga röst kommer inte fram när de uppträder för att de är så blyga, säger Jonas Harrysson och detta ska scenskolan råda bot på.

Nina Källmodin
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.