1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Åberg invigde stugby

Sölvesborg • Publicerad 19 maj 2003
Foto: Nikki Makkonen Invigning i vårsolen. Kommunalråd Jens Åberg fick uppdraget att klippa bandet till den nya stugbyn med 15 stugor under överinseende av Mats Lindgren, chef för Hanöhus.
Foto: Nikki Makkonen Invigning i vårsolen. Kommunalråd Jens Åberg fick uppdraget att klippa bandet till den nya stugbyn med 15 stugor under överinseende av Mats Lindgren, chef för Hanöhus.Foto: 

En av programpunkterna under lördagens Hanöhusdag var invigningen av den nya stugbyn på stranden intill Hotell Hanöhus. Kommunalråd Jens Åberg fanns på plats för att klippa bandet i den strålande vårsolen med omkring 100 ortsbor och hotellgäster som åskådare.

- En invigning innebär alltid att en idé har förverkligats. Här handlar det om en idé som kommer att vara till gagn för både Hanöhus, Hällevik och hela Sölvesborgs kommun, så jag vill önska Hanöhus lycka till med satsningen, sa Åberg.

Mats Lindgren, chef för Hanöhus, hade bara någon dag innan invigningen fått beskedet att Länsrätten avslagit det överklagande mot stugbyn som inkommit, och hade därmed all anledning att vara nöjd.

- Det känns bra att det är ur världen. Och vi är mycket stolta över stugbyn. Vi har fått en del förhandsbokningar, och faktum är att tio av stugorna är uthyrda redan i kväll (läs lördag), berättade Mats Lindgren.

Nikki Makkonen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.