1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

- Jag förstår inte protesterna. Det är väl bara i kommunistländer man möjligen kan tvinga folk att driva restaurang.
Det säger kommunalrådet Jens Åberg och det handlar om Sjöstugan i Hällevik, där restaurangepoken nu av allt att döma är över och det strandnära stället blir sommarbostad.
Sölvesborg • Publicerad 11 oktober 2001

Det nya användningsområdet har upprört en del Hälleviksbor som skrivit namnlistor med syfte att stoppa en av nye ägaren begärd planändring från i dag "handel" till "bostad och handel" samt rädda restaurangverksamheten.

Men kommunstyrelsen tog ingen notis om protesterna vid sitt sammanträde i veckan utan gav miljö- och byggnämnden uppdraget att utarbeta en ny detaljplan.

- Av de senaste årens två ägare har en gått i konkurs och en lagt ner verksamheten. Det tycker jag visar att det inte är lönsamt att driva restaurang i Sjöstugan, säger Åberg och konstaterar att planändringen inte hindrar restaurangverksamhet i Sjöstugan.

Kommunen passar också på att göra ett markbyte med Sjöstugans ägare, som får kommunal mark på östra sidan mot att lämna från sig parkeringsplatsen, som kommunen behöver.

Yngve Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.