1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

550 filmer slängdes i soporna

Konflikten mellan köpmannen Villy Nilsson och fastighetsägaren Stefan Lindström blir allt mer infekterad. Nilsson polisanmälde Lindström och dennes hantverkare för att ha slängt 550 videofilmer i soporna.
Sölvesborg • Publicerad 12 januari 2007

Villy Nilsson har varit i videobranschen så länge branschen funnits och har drivit rörelse i Sölvesborg de senaste 25 åren. På senare år har han hyrt butikslokal av Stefan Lindström på Köpmansgatan. Men i höstas kom de i konflikt med varandra.

Nilssons version Enligt Villy Nilsson gick det snabbt från det att de var överens om en gemensam storsatsning till att han blev utslängd från sin lokal. Nilsson har nu kopplat in advokat och förbereder rättsliga åtgärder.

Senaste inslaget i konflikten kom på torsdagen då Villy Nilsson polisanmälde fastighetsägaren och dennes hantverkare för egenmäktigt förfarande.

Nilsson hävdar att han fick en vecka på sig att tömma eller i vart fall ställa i ordning en lagerlokal i anslutning till butiken på Köpmansgatan.

Slängde ut filmer När han efter två dagar kom dit hade hantverkare slängt ut en stor mängd av Nilssons saker på gården. Två dagar senare fann han inte mindre än 550 videofilmer slängda i en container bland soporna. Det är detta Nilsson nu polisanmält med hänvisning till att filmerna är värda drygt 170 000 kronor.

- Jag blev både chockad och förbannad. Filmerna var helt förstörda. De hade slängt rivningsmassa över filmerna, kommenterar Villy Nilsson.

- Det var både nya och gamla filmer. Fler av dem ägs av SF som nu kräver mig på 250 kronor styck. Så hela min verksamhet har slagits i spillror.

När BLT på torsdagskvällen informerade Stefan Lindström om Nilssons polisanmälan kommenterade Lindström detta med att Villy Nilsson i höstas inte hyrde något lager av honom varför anmälan framstår som minst sagt märklig för fastighetsägaren.

- Vi har inga affärer ihop längre, poängterade Stefan Lindström.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.