1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

35-åring misstänkt för brott i Frankrike

En sölvesborgare är misstänkt för försök till grovt bedrägeri i Frankrike. Själv förnekar mannen, som är i 35-årsåldern, all kännedom om brottet som skulle skett för drygt två år sedan.
Sölvesborg • Publicerad 16 april 2003

Enligt de rättsliga myndigheterna i Frankrike är sölvesborgaren skäligen misstänkt för försök till grovt bedrägeri alternativt medhjälp till försök till grovt bedrägeri omkring den 31 oktober 2000 i en mindre stad i Bretagne.

Enligt vad BLT erfar rör brottsmisstankarna sig om bedrägerier med olika sorters handlingar, bland annat checkar.

De franska myndigheterna har i fallet vänt sig till den internationella åklagarkammaren i Malmö med begäran om rättslig hjälp att hålla förhör med sölvesborgaren.

Sölvesborgsadvokaten Björn Attnarsson har utsetts till mannens försvarsadvokat. Attnarsson medger att ett kortare förhör med hans klient hölls i förra veckan.

- Min klient förnekar all känedom om de påstådda brotten, säger Björn Attnarsson som också betonar att inga frihetsberövanden varit aktuella.

Något svar på frågan varför det gått så lång tid från att det påstådda brottet begicks till att förhör hölls har inte gått att få.

lars.ohlsson@blt.se

0456-788 42

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.