1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

33-åring bråkade med poliser

Den 33-årige mannen gjorde våldsamt motstånd när poliserna skulle omhänderta honom i samband med en julfest på Astrakanvägen.
Sölvesborg • Publicerad 10 september 2010

Enligt åklagarens stämningsansökan gav sig 33-åringen först på en annan festdeltagare och misshandlade denne genom att slå omkull honom med knytnävsslag varefter den liggande mannen överöstes med sparkar mot huvud, ansikte och rygg.

Åklagaren slår fast att misshandeln är grov eftersom den präglas av särskild råhet och hänsynslöshet genom upprepat våld mot huvudet.

När poliserna anlände och skulle ta med 33-åringen gjorde han motstånd genom att kränga med kroppen och sparka med benen.

En av sparkade träffade för övrigt polisbussens bakre sidoruta som gick sönder. Därför åtalas han även för skadegörelse och polisen kräver honom på 3 100 kronor i reparationskostnad.

Förutom grov misshandel, våldsamt motstånd och skadegörelse åtalas han även för stöld i Lottas Minilivs den 11 juli 2009. Han och en till bröt sig in och stal varor för 300 kronor.

Trots att han lämnade blodspår efter sig samt att han finns på butikens övervakningskamera så nekar han till gärningen. Han nekar även till den grova misshandeln men erkänner bråken med poliserna.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.