1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

1 200 i Sölvesborg kan ha hörselskada

- Man räknar med att åtta procent av befolkningen har någon form av hörselskada. Det betyder omkring 1 200 sölvesborgare, säger Putte Norberg, vice ordförande i Hörselskadades förening i Sölvesborg.
På lördag är han med och firar Hörselskadades Dag på Scala-biografen.
Sölvesborg • Publicerad 15 oktober 2003
Foto: Yngve Andersson - Vi borde vara minst 1 000 medlemmar, säger Putte Norberg och välkomnar till Hörselskadades Dag.
Foto: Yngve Andersson - Vi borde vara minst 1 000 medlemmar, säger Putte Norberg och välkomnar till Hörselskadades Dag.Foto: 

Föreningen håller möte varje månad, har öppet hus två gånger om året och firar Hörselskadades Dag.

- Vi har 230 medlemmar i dag, men borde ju egentligen vara 1 000. Inte minst behöver vi yngre krafter i föreningen, säger Norberg och tillägger att man ökat sina insatser för att nå ut till kommuninvånarna.

I skolorna

- Man har till exempel börjat informera i skolorna om bland annat riskerna med höga ljudstyrkor på konserter och liknande. Möllebacksskolan har avverkats och nu står Hällevik på tur.

Om tinnitus

På Hörselskadades Dag, där Norberg vill se mycket folk, blir det viktig information av olika slag och där medverkar bland andra Arne Sonesson, ordförande i föreningens tinnitusgrupp. Det bjuds även på film och fika.

Yngve Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.