1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Vi vill stärka den enskilde

Nyheter • Publicerad 19 april 2005
Vägval. Karl-Gösta Svenson, välkänd moderat i Karlskrona kommun, vill skapa helt andra förändringar i samhället än vad finansminister Pär Nuder och socialdemokraterna nyligen presenterat. Foto: BENGT PETTERSSON
Vägval. Karl-Gösta Svenson, välkänd moderat i Karlskrona kommun, vill skapa helt andra förändringar i samhället än vad finansminister Pär Nuder och socialdemokraterna nyligen presenterat. Foto: BENGT PETTERSSONFoto: BENGTPETTERSSON/ arkiv

Presentationen av vårbudgeten präglades som väntat av ett cyniskt bollande med siffror om den öppna arbetslösheten.

Såväl finansminister Pär Nuder som socialdemokraterna i övrigt struntar i de 100000-tals människor som är långtidssjukskrivna och förtidspensionerade.

Flertalet av dessa vill få möjlighet att återigen få ett jobb men har inte en chans under fortsatt socialdemokratiskt regeringsinnehav.

Vill bättra statistiken

I stället fokuseras politiken på att den öppna arbetslösheten precis innan valet 2006 ska vara fyra procent.

Fler personer skall förtidspensioneras,

fler ska tilldelas friår samt

fler ska placeras i arbetsmarknadspolitiska åtgärder.

Allt detta för att just statistikuppgiften om den öppna arbetslösheten ska vara nämnda fyra procent.

Möjlighet till jobb

Vi moderater bryr oss om alla de som för närvarande tillhör de 20-25 procent som står utanför arbetskraften. Vi vill ge var och en av dessa människor möjlighet att skaffa sig ett jobb.

Med en ny skattereform skapas framtidstro för dessa människor genom att det blir lönsamt att lämna ett bidragsberoende till en egenförsörjning.

Vi kan inte fortsätta med att ha bidragssystem som leder till att 90 procent av alla kvinnor förlorar på att yrkesarbeta.

Till skillnad från socialdemokraterna ger vi varje enskild individ möjlighet att själv påverka sin egen situation.

Den som av olika skäl stått utanför arbetskraften äger en rättighet som innebär att den blivande private arbetsgivaren kan halvera eller slopa arbetsgivareavgiften under lika lång tid som den arbetssökande varit utan jobb.

Det är enkla och klara regler som stärker den enskilde individen.

Karl-Gösta Svenson (m)

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.