1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Vi vill göra mer för kulturen

Nyheter • Publicerad 17 september 2010

Sommarens fantastiska utbud av kultur visar att Karlskrona är på rätt väg. Kultur får ta allt mer plats och Världsarvet har fått en renässans under vår politiska ledning. Satsningen på den nya Konsthallen med salongen blev en “hit”, precis som etableringen av en helt ny festival med fokus på kultur, musik och mat: Viva Karlskrona. Vi tog kampen för Marinens Musikkår och har på ett aktivt sätt arbetat för att staden ska sjuda av musik och teater.

Vi Moderater vill nu göra mer:

??Ökade resurser till Världsarvet. På så sätt främjar vi besöksnäringen. Nästa års budget utökar vi med en halv miljon kronor så att vi långsiktigt kan arbeta med utveckling av vår världsarvsstatus.

??Fortsatt satsning på “Öppna sinnet” som gör att Karlskrona får ett brett kulturutbud. Sommarteatern Marinmysteriet, landsbygdsmusikalen “Fett” och Visministeriets “Viskvällar på bakgården” är bara några exempel på arrangemang som får del av kommunens fria kulturpengar.

??Vi fortsätter planeringen för nytt Stadsbibliotek. Målet är att under senare delen av mandatperioden påbörja byggnationen. En satsning på ett nytt bibliotek vid Kungsplan är inte minst en satsning på ungdomen.

??En aktiv kulturskola som syns mer i Karlskrona är också av största vikt.

??Sist men inte minst: Vi behöver mer utmanande konst, i samarbete med konstnärer, föreningar och näringslivet. Det berikar vår stad.

En röst på Moderaterna – eller våra vänner i Alliansen – är en röst på en fortsatt satsning på kulturen.

Jan Lennartsson (M)

Kulturnämndens ordförande

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.