1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Varning för farlig vänstersväng

Nyheter • Publicerad 17 september 2010

Tänk dig följande. De röd-gröna vinner valet den 19 september och dagen efter vaknar du upp och konstaterar att statsministern heter Mona Sahlin och att en av hennes ministrar är vänsterledaren Lars Ohly! Tala om baksmälla!

I en tv-sänd debatt under politikerveckan i Almedalen fick Lars Ohly återigen frågan om han var kommunist. Leende svarade Ohly raskt "nej". Men sättet han svarade på fick oss att tänka på refrängen i den gamla svenska schlagerlåten ”Din mun säger nej, men dina ögon ja, ja, ja”.

Det var den 30 oktober år 2005 som Ohly meddelade i tv att han slutat kalla sig kommunist. Han formulerade sig så här: ”Jag tänker inte använda det begreppet mer. Anledningen är att det finns ett stort antal vänstermänniskor som ser det som ett hinder när vi ska föra ut vår politik.”

Och hur ser Lars Ohly i?dag på sin politiska bakgrund? På Vänsterpartiets hemsida skriver Ohly följande: ”Det finns mörka sidor i mitt liv. Till exempel gick jag 1970, när jag var 13 år gammal, med i Folkpartiets ungdomsförbund.”

Lars Ohly beklagar alltså att han tillhört Folkpartiet! Han beklagar att han tillhört ett djupt rotat demokratiskt parti som under hela 1900-talet deltagit och drivit på den demokratiska utvecklingen, som kämpat för allmän rösträtt och kvinnors likaberättigande. Det beklagar Ohly! Men att han tidigare har bekänt sig till samma sekels mest blodbesudlade ideologi, som kostat miljoner och åter miljoner människor livet, berövat andra deras frihet och livsglädje, spärrat in dem i fruktansvärda fångläger bakom murar och taggtråd, det kommenterar Ohly överhuvudtaget inte! Är detta trovärdigt? Är detta värdigt en svensk minister? Vårt svar är tveklöst: NEJ!

Lars Ohly kallar sig inte längre för kommunist! Men har han ändrat grunduppfattning? Inget tyder på det. Därför betänk följande:

Du som röstar på de rödgröna – du riskerar också att få Lars Ohly som minister i en kommande regering.

Ann-Louise Trulsson (M)

Riksdagskandidat

Peter Glimvall (M)

Kommunfullmäktigekandidat

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.