1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Välj närproducerad mat

Nyheter • Publicerad 17 september 2010

Alla gillar att äta, men har du någon gång funderat på var maten egentligen kommer ifrån eller vilken påverkan den har på miljön? Vill du ha tomater från Blekinge eller åksjuka tomater? Valet är väl egentligen inte så svårt om man börjar fundera på utsläpp i hela kedjan. Vi behöver göra genomtänkta klimatsmarta val för våra barn och barnbarns skull, och för deras barn och barnbarn.

Sveriges bönder producerar miljövänlig, sund och säker mat, med ett gott djurskydd. De gröna näringarna är ryggraden på den svenska landsbygden och skapar både öppna landskap, biologisk mångfald och utvecklingskraft.

Som kunder har vi makt att välja fläsk från grisar som inte har fått svansen avklippt, ägg från hönor som har tillgång till sandbad och sittpinne eller är helt frigående och mjölk från kor som har varit ute i hagen och betat på sommaren. Om du tar makten över maten så går det också att skapa förutsättningar för lokalproducerad mat och som bonus kan vi få bättre matkvalitet i skola och omsorg.

Maria Persson(C), Lyckeby

Mats Lindbom(C), Jämjö

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.