1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Valet handlar inte om Sahlin eller Reinfeldt

Hallå alla ni som blir överösta med valinformation i dessa tider!! Jag tänkte bidra med en liten tankeställare.
Låt er inte luras av medias hetsbild. Valet handlar INTE om Mona Sahlin eller Fredrik Reinfeldt!! Det handlar om hur vi vill att vårt svenska samhälle ska se ut!
Nyheter • Publicerad 13 september 2010

Vet att de allra flesta är trötta på alla löften som utges ifrån de två blocken, men på något sätt så är det där man kan utläsa viljan hos oss att påverka vårt samhälle i den riktning vi står för.

Det har skett väldigt mycket förändringar de senaste fyra åren. Positiva för vissa och negativa för vissa. Lägg dessa i vågskålar, se på ditt eget och din omgivnings situation idag, och eventuellt i morgon.

Alliansen har introducerat ett annat ord för "privatisering": Valfrihet! Kanske bra ibland, men i alla lägen?

Skulle vilja påstå att det är samma gamla höger vi ser. Omvänd "Robinhoodpolitik". En valfrihet som säger att du får nog lite skylla dig själv om du inte klarar av att arbeta, eller inte lyckas få jobb. Med tanke på den höga arbetslöshet vi har idag, och inte minst för alla våra ungdomar, så känns det konstigt att de talar om Jobben! Vad har de åstadkommit?

Liiite märkligt att Moderaterna tom övertagit epitetet: "arbetarparti", när det första de införde på sin mandat period var höjd A-kassa, vilket resulterade i att många arbetare idag står utanför.

Jag tjänar hyfsat bra idag. Men vet ni vad? Jag är absolut beredd att bidra med mer till samhället, om det innebär att de av mina medmänniskor som har det tufft idag, får det lite bättre! En självklarhet för mig!

Så, än en gång: Låt er inte luras av medias bild! Valet handlar inte om Mona vs Fredrik, det handlar om det som blocken står för!!

Jeanette Petersson (S)

Hasslö

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.