1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Utveckla Karlskronas landsbygd och skärgård

I valet den 19 september står Karlskronas utveckling av landsbygden och skärgården inför ett tydligt vägval.
Nyheter • Publicerad 14 september 2010

Det krävs en modern politik som klarar av att skapa goda förutsättningar för hela kommunen och för oss moderater är landsbygdens utmaningar och möjligheter en självklar del i vår politik. Utan en livskraftig landsbygd och skärgård blir även vår stadskärna fattigare.

Precis som vi utvecklat centrum på Trossö måste vi nu satsa på de mindre orterna på landsbygden. Efter valet den 19 september kommer vi att fortsätta utveckla våra lokala centrum i Nättraby, Jämjö och Rödeby. På dessa orter har det inte hänt mycket sedan de byggdes på 60- och 70 talet. Jämjö centrum kommer att få en förnyelse redan under hösten 2010.

Karlskronas skärgård är en otrolig resurs som kan utvecklas för boende och turism. Självklart ska detta ske i samråd med de som bor där. Med den fördjupning av översiktsplanen för skärgården som kommunfullmäktige tagit beslut om finns det stora möjligheter till utveckling.

Med vår politik och med våra idéer om hur landsbygdens förutsättningar kan förbättras - med bättre basservice, utvecklad turistnäring och ökade möjligheter till nya gröna jobb - får vi en levande landsbygd och skärgård.

Detta ska ställas mot vänsterpartiernas förslag som kommer att göra det avsevärt mycket dyrare att bo på landet. Genom att räkna på hur mycket en höjning av bensinskatten, ett införande av kilometerskatten samt höjda elpriser har vi fått fram att det blir flera tusenlappar dyrare per år i kostnader med vänsterpartiernas politik att bo i Karlskrona.

Utöver detta vill vänsterpartierna fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga, återinföra fastighetsskatten med otrygghet i boendet för många villa- och radhusägare samt ta bort de uppskattade RUT- och ROT-avdragen. Förslag som inte skapar nya arbetstillfällen och som dessutom försämrar förutsättningarna för alla människor i vår kommun.

Tillsammans med de andra partierna i Alliansen vill vi arbeta vidare med att skapa goda villkor för jobb och företagande och en väl fungerande välfärd med hög kvalitet i kommunens alla delar. Vi är övertygade om att en levande landsbygd och skärgård är avgörande för Karlskronas framtid.

Carl-Göran Svensson (M)

Emma Swahn-Nilsson (M)

Kandidater till kommunfullmäktige i Karlskrona

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.