1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Sjuka och arbetslösa får betala

Nyheter • Publicerad 16 september 2010

Enligt en undersökning som tidningen Newsweek gjorde nyligen är Sverige det tredje bästa landet i världen att leva i. Det har vi inte blivit de senaste fyra åren utan snarare genom den utveckling och det styre vi haft de senaste 100 åren.

Under större delen av den tiden har Socialdemokraterna haft det avgörande inflytandet över samhällsutvecklingen. Från att ha varit ett samhälle som en miljon (!) svenskar tvingades lämna på grund av fattigdom och förföljelser har vi blivit ett av de bästa länderna att leva i.

Sverige har blivit ett välfärdssamhälle med ett system som i grund och botten har stöd av en överväldigande majoritet av folket. Tyvärr har välfärden börjat naggas i kanten speciellt av den Moderatledda alliansen de senaste åren. Vi är på väg mot ett samhällssystem med större klyftor mellan olika grupper och större orättvisor. Moderaternas ideologi bygger på större skillnader i samhället, men det är svårt att förstå varför Centerpartiet och Folkpartiet lägger sig platt för den konservativa politiken.

Jag har varit i länder där delar av befolkningen lever i armod och försörjer sig på det de kan hitta på soptipparna medan en lite överklass lever i ett oerhört överflöd. Till och med ett rikt och utvecklat land som USA har enorma klasskillnader, där delar av befolkningen lever i fattigdom och i vissa områden nästan på U-landsnivå.

Vill vi ha ett sådant segregerat system i Sverige? Jag tror inte det och jag tror att de flesta instämmer i detta. En hel del av den förda politiken de senaste åren styr i riktning mot ett mer ojämlikt och orättvist samhälle. Sjuka och arbetslösa har fått betala priset för skattesänkningar åt de mest välbeställda. De som redan har det bra ska få det ännu bättre medan andra lämnas utanför. Vi vill inte ha det samhället och det är därför vi behöver en rödgrön majoritet efter valet.

Jan Sonesson

Sölvesborg

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.