1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Rosenholmssatsningen hotas!

Nyheter • Publicerad 12 september 2002

Valrörelsen trappas upp och skillnaderna mellan blocken krymper. Det kommer att bli en spännande valnatt där många viktiga saker står på spel.

Hela välfärdspolitiken, mer lärare och andra vuxna i skolan, fler personal i äldre- och handikappomsorgen, mindre dagisgrupper eller sänkta skatter. Vi påstår att även det som partierna till synes är eniga kring kommer att hotas.

En sådan sak är satsningen på ett stort idrottscentra i Rosenholm. När vi socialdemokrater presenterade det för någon vecka sedan var alla andra partier snabbt ute och ställde upp på förslaget. Ingen ville vara emot något som är så positivt. Att det upplevs som positivt understryks av de reaktioner som vi mött sedan förslaget blivit känt. Ibland kändes mera som en tävlan om att vara positiv.

Nu plockas inte ett sådant förslag ihop över en natt. Vi sossar har tillsammans med en rad tjänstemän jobbat under flera år för att ta fram förslaget. Vi har förhandlat med andra intressenter, vi har undersökt andra ställen, vi har vänt och vridit på problemet. Vi har redan satsat en del pengar i detta arbete. Givetvis har vi redan bedömt om det finns ekonomiskt utrymme för satsningen. Allt för att hitta rätt när vi lägger förslaget. Allt för att kunna genomföra det i verkligheten.

Vi har under sommaren 2002 jobbat stenhårt med det för att kunna redovisa det som ett åtagande inför nästa mandatperiod. Vi säger klart att det är ett löfte att idrottscentrat ska bli av under nästa mandatperiod om vi sossar får förtroendet att leda Karlskrona kommun. Ingen ska tvivla på detta.

Däremot tvivlar vi på att borgarna kommer att kunna göra det. Kanske inte främst för att dom inte vill, men vi tvivlar på om dom kan. Deras politik hänger inte ihop. Borgarnas löften inom andra områden är redan ofinansierade och dom har inget utrymme för att satsa på ett idrottscentra. Dom lovar glatt mera pengar till all verksamhet, borttagna P-avgifter, mer pengar till gator och vägar, ett checksystem som på andra håll har visat sig skapar underskott. Samtidigt har dom som mål att sänka skatten. Deras skattesänkning minskar kommunens intäkter med ca 70 miljoner om året. Genomför dom allt dom lovar hotas Karlskrona kommuns ekonomi och då finns inga pengar kvar till Rosenholm.

Dessutom vill dom dra ned kraftigt på de tjänster och de pengar som jobbar med utvecklingsprojekt som Rosenholm. Borgarna presenterar det som neddragningar på den centrala byråkratin men den som sätter sig in i deras förslag inser snabbt att i verkligheten innebär nedskärningar på 10 miljoner på kommunledningen att det drabbar utvecklingsprojekt som just Rosenholm är. Det talar borgarna tyst om. Det räcker inte att prata fram utveckling - jobbet måste göras också.

Mycket återstår för att idrottscentrat på Rosenholm ska kunna stå färdigt under nästa mandatperiod men vi socialdemokrater kommer att driva igenom projektet. Vi tror stenhårt på det och vet att det tillför vår kommun massor.

En röst på socialdemokraterna är en röst på ett idrottscenter på Rosenholm!

Detta räcker inte med att vilja utan man måste kunna också!

Mats Johansson

Kommunalråd (s)

Karlskrona

Christina Mattisson

Kommunalråd (s)

Karlskrona

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.