1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Regeringen svek småföretagen

Socialdemokraterna tillsammans med de rödgröna har presenterat offensiva investeringar för att stimulera småföretagen. Efter förra valet lovade regeringen att underlätta för mindre företag. Tyvärr svek regeringen småföretagen.
Nyheter • Publicerad 14 september 2010

Vi måste göra mer för att stimulera nyföretagandet och entreprenörer. Några av de förslag vi tänker genomföra om vi får en Socialdemokratisk ledd regering är sänkt arbetsgivaravgift, ökad trygghet och mer riskkapital för att stimulera småföretagen. Det skulle innebära att ett mindre företag i Karlskrona på tre-fyra anställda skulle få en årlig sänkning av arbetsgivaravgiften med 50 000 kr. För att öka tryggheten för småföretagare föreslås att sjuklönekostnaderna ses över för att minska sårbarheten bland mindre företag.

Till sist krävs ökad tillgång på riskkapital för att mindre företag ska kunna testa idéer och utvecklas. Vi vill därför göra en extra utdelning från det statliga företaget Vattenfall på fem miljarder kronor för att skapa en riskkapitalfond och därigenom göra det enklare för mindre företag att få tillgång på riskkapital.

Vi måste satsa på småföretagen för att Karlskrona ska växa.

Christina Mattisson (S)

Kandidat till kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.