1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Okunnigt, Eva-Britt Dahlström

Nyheter • Publicerad 3 oktober 2002

I BLT är Eva-Britt Dahlström (s) "bestört över att de moderata politiker som uttalat störst främlingsfientliga och dessutom okunniga åsikter i media har resulterat i flest kryss på valsedlarna". Så nu ska syster duktig gå ut och avslöja moderaternas så kallade okunskap.

Har inte Dahlström hört våra åsikter i ämnet? Har hon inte märkt att vi med all kraft deltagit i Nätverket mot främlingsfientlighet och antisemitism?

Har hon inte läst min granskningsrapport "Social segregation och utanförskap" från juni månad? Har hon inte hört och läst våra argument där vi hårt angriper den socialdemokratiska flyktingpolitiken och där vi pekar på hur just den politiken är en orsak till det främlingshat och den rasism som finns i vårt land? En politik som också passiviserar människor och deras anpassning till vårt samhälle.

Vi har klargjort de krafttag som måste till för att få en integration värd namnet. Bland annat skriver vi att samhället måste för att undvika missförstånd organisera en mycket mera tydlig information till kommunens medborgare. Något som Dahlström skulle haft direkt nytta av. Hennes antydningar om okunniga åsikter och främlingsfientlighet är direkt osmakliga. Dessutom har ingen (inte ens Dahlström!) någon rätt att ha synpunkter på hur väljarna sätter sina kryss på valsedlarna. Det är nämligenen demokratisk rättighet.

Ett berättigat initiativ från Dahlström vore att starta sina avslöjande först inom det egna partiet. Och att få ledningen i partiet att inse orimligheten i den egna flyktingpolitiken och skapandet av "vi och dom", vilket inte hör hemma i ett demokratiskt samhälle där alla ska behandlas lika. Pass upp för att kasta sten i det egna glashuset!

Det är på sin plats att Dahlström tar reda på fakta innan hon går ut och okunnigt anklagar folk för rena dumheter.

Sigurdh R Petersson (m)

Oppositionsråd i Karlskrona

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.