1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Ny entré till Karlskrona behövs

Nyheter • Publicerad 13 september 2010

Ett nytt Karlskrona håller på att växa fram. Stadsbilden har fått ett behövligt lyft de senaste fyra åren under vår politiska ledning.

Omvandlingen av Borgmästaregatan till gågata, uppfräschningen av Hoglands park och strandpromenaden vid Fisktorget är bara några fina exempel.

Nu vill vi moderater få förtroendet att fortsätta med detta arbete. Den stora och angelägna utmaningen är att bygga en ny entré till Karlskrona. Här är några tankar hur vi vill utveckla vår stad:

Låt upplevelsen av staden börja redan när man passerat Blå Port. Här kan hastigheten sänkas och motorvägen övergå till en stadsmässig gata. Det gör att vi slipper den barriär som infartsleden nu utgör mot oljehamnen.

Att oljecisternerna ska bort är redan beslutat, men vad som händer därefter blir en intressant och angelägen debatt. Kanske är detta en utmärkt placering för småskalig affärsverksamhet, gärna med marin prägel.

Delar av området bör också utgöra strandpromenad och grönområde. En god tanke är att förbinda Hattholmen med gästhamnen via en öppningsbar gångbro.

Förverkliga Stumholmen som en ny stadsdel som bjuder på underbar havsutsikt och hög arkitektonisk nivå. Låt detta bli stadens juvel med en mix av bostäder, kommersiell verksamhet och resecentrum.

Bygg nytt stadsbibliotek på Kungsplan som en brygga mellan Hoglands park och nya Pottholmen. Vi fortsätter planeringen och har som mål att påbörja byggnationen längre fram under mandatperioden.

Utveckla Borgmästarefjärden som fond och bygg vidare på strandpromenaden som börjar nära Scandic-hotellet. Med sitt bedårande västerläge finns här utrymme för restauranger, strandpromenad och rekreation. Rätt förvaltad så kan denna del av staden bli en riktig turistmagnet.

Satsa på att utveckla Marinan som en välkomnande port för besökare som kommer med både båt, bil eller buss.

Det centrumnära läget är perfekt och den moderna arkitekturen bidrar till att Karlskrona känns spännande och uppdaterat.

En röst på moderaterna – eller på våra vänner i alliansen – är en röst på en fortsatt utveckling av stadens entré.

Jan Lennartsson (M)

Ledamot i kommunstyrelsen

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.