1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Nu får det vara nog!

Nyheter • Publicerad 16 september 2010

Vice statsminister och tillika näringsminister Maud Olofsson vill ta bort anställningstryggheten för nästan hela den svenska befolkningen.

Hon använder argumentationen att det ska bli enklare att anställa när hon i själva verket menar att det ska bli enklare att avskeda folk. Man ska kalla saker vid dess rätta namn.

Vice statsministern vill öka företagens möjligheter till undantag från turordningen för småföretagen från två till att gälla alla på företag med mindre än tio anställda.

I?dag är det drygt 96 procent av alla företag som har färre än tio anställda. Vad betyder det, jo att över 80 procent av alla som är anställda inom handeln får ingen anställningstrygghet alls. Det vet hon som vice statsminister, men hon vill få det att låta som att hon gör en mindre förändring på arbetsmarknaden när hon håller på att avskaffa anställningstryggheten helt och hållet. Det är mer hederligt att kalla saker vid dess rätta namn.

Den 19 september avgör vi vilket Sverige vill ha. För mig är det viktigt att vi har en trygghet på jobbet. Vi har sett allt för många exempel på hur löntagarnas intressen pressats tillbaka.

Vi behöver en ny regering och en ny politik som sätter löntagarnas intressen främst, därför röstar jag på Socialdemokraterna.

Bo Andersson

Ordförande LO-distriktet Sydost

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.