1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Mindre klasser är viktigare

Nyheter • Publicerad 17 september 2010

Vi vill se en likvärdig skola där fler elever når kunskapsmålen. Därför krävs mindre klasser och en hög lärartäthet. En röd-grön regering har höga ambitioner för skolan och vill att resultaten i svensk skola ska bli bättre.

I?stället för stora skattesänkningar väljer vi därför att investera i skola och förskola. Lärartätheten ska minst vara nio lärare per 100 elever. För oss är en bra skola viktigare än skattesänkningar som mest gynnar dem som redan har det bra.

Förskolan är första steget i det livslånga lärandet. En röd-grön regering kommer att göra stora investeringar för att förstärka förskolan. För att öka kvalitén i förskolan vill vi öka personaltätheten och minska grupperna. Det är den enskilt viktigaste frågan för förskolan. Fler vuxna och mindre barngrupper är viktigare än stora skattesänkningar. Vi vill minska barngrupperna så att det högst går fem barn på varje anställd. En röd-grön regering investerar också i personalens kompetens genom ett omfattande kompetenslyft i förskolan.

För de föräldrar som arbetar kvällar och nätter ska det finnas barnomsorg. En rödgrön regering kommer att stimulera kommunerna att erbjuda detta och är beredd att lagstifta att det ska vara en skyldighet för kommunerna att erbjuda barnomsorg på obekväma arbetstider.

För att göra förskolan tillgänglig för fler och för att barnfamiljerna ska få mer pengar över vill en röd-grön regering sänka maxtaxan. I?dag är den högsta avgiften för första barnen 1?260 kronor i månaden. Vi vill sänka den till 900 kronor. En familj med tre barn i förskolan skulle spara upp till 700 kronor i månaden med det röd-gröna förslaget.

Vi vill se en förskola med likvärdiga villkor i hela landet. Kvalitén på barnens förskola eller skola ska inte avgöras av i vilken kommun eller i vilken del av kommunen man bor. Vi vill därför investera i en jämlik förskola och skola för barnen.

För oss är en bra och jämlik förskola och skola viktigare än sänkta skatter för 100 miljarder kronor.

Patrik Hansson (S), Karlskrona

Per-Ola Mattsson (S), Karlshamn

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.