1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Kommunal sätter demokratin på spel!

Kommunal i Olofström var veckan innan valet ute i verksamheten och uppmanade sina medlemmar att rösta, detta hade de förankrat på personalkontoret och hos cheferna ute i verksamheten.
Nyheter • Publicerad 21 september 2010

Det skulle inte vara någon politisk manifestation, utan enbart att påverka medlemmarna att utnyttja sin demokratiska rättighet att rösta.

För egen del tycker jag att våra medarbetare i kommunen är vuxna nog att fatta detta beslut själva utan att facket ska vara morsa, men syftet så långt var självklart gott. Kommunal fick därmed tillåtelse att göra besök på samtliga arbetsplatser, där de har medlemmar.

Problemet var nu inte att Kommunal uppmanade sina medlemmar att gå och rösta, utan att de förutom uppmaningen även delade ut propaganda där man uppmanade medlemmarna att rösta på Socialdemokraterna. Man delade ut bland annat disktrasor med texten ”rösta med Hjärtat!”, i texten var S:et omringat av ett hjärta. Man delade även ut skriftligt material med S-vinklad politisk propaganda.

Själv jobbar jag som enhetschef och är politiskt aktiv i Vänsterpartiet. Jag vet att flera av Vänsterpartiets och troligen även andra partiers väljare är med i Kommunal. Dock fick ingen annan politisk propaganda delas ut på arbetstid ute i verksamheten. Det känns olustigt att man på detta sätt sätter demokratin på spel. Vill Kommunal arbeta för Socialdemokraterna så borde det vara självklart att detta får ske på fritiden och inte på betald arbetstid.

Jennie Johannesson (V)

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.