1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Kampen för funktionshindrade fortsätter

Nyheter • Publicerad 7 juni 2004

Svar till Anders Wassbäcks (v) (BLT 4 juni) med insändaren "Gå inte på Noréns dubbelspel".

Anders Wassbäck anklagar mig och folkpartiet för att på falska grunder driva frågor som rör funktionshindrade.

Han försöker också ge en lektion i vad lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS) innebär.

Handikappanpassning

Om Anders i sin enfald har inbillat sig att frågorna jag drivit och driver vad gäller handikappanpassning av kommunens hemsida, vallokalers tillgänglighet, handikappanpassning av återvinningsstationer, personlig service i stället för hemtjänst till personer med funktionshinder, försök att minska arbetslösheten bland rörelsehindrade genom tillskapande av flera jobb, odlingslotter för funktionshindrade, missutnyttjandet av handikapparkeringarna och funktionshindrades rätt till samma möjligheter till rekreation, är med falskt uppsåt får det stå för honom.

Eftersom det var vi folkpartister som, med Bengt Westerberg i spetsen, genomförde handikappreformen som bland annat mynnade i LSS kan jag kort informera Anders om att det är en rättighetslagstiftning, vilket innebär att om ett överskott genereras på ett sådant konto måste ramen enligt min uppfattning justeras och pengarna skjutas över till andra prioriterade områden vilket också gjordes i april förra året.

En utökning

Till skillnad från Anders tycker inte jag alls det är så konstigt.

Påståendet från Anders att vi därmed dragit ner på LSS är alltså en lögn. Om man jämför budget 2003 och 2004 är det snarare en utökning.

Oavsett vad Anders Wassbäck tycker kommer jag i samma anda, styrd av min övertygelse och liberala kompass, fortsätta kämpa för alla människors lika värde och demokratiska rätt till ett samhälle där funktionshindrade är fullvärdiga medlemmar med rättigheter och skyldigheter som alla andra.

Emanuel Norén

folkpartiet liberalerna

Olofström

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.