1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Invandringen måste öka

Nyheter • Publicerad 15 januari 2007

Kulturkrockar i dagens Sverige går inte att blunda för längre. Valresultatet gav ett tydligt utslag i denna riktning.

För bevarande av vår välfärd ska invandringen öka. Nysvenskarna kan förhoppningsvis ta med sig sina seder och vanor till det nya landet. Svensk lagstiftning måste anpassas till det än mer mångkulturella samhället. Dagens knutar inför framtiden måste lösas upp.

Främmande kultur Acceptansen att ta emot flyktingar har varit stor. Människovärdet är viktigt. Att inordna sig i ett nytt land med främmande kultur och religion kan inte vara lätt. Med facit i handen har vi i Sverige under senare år inte lyckats särskilt bra med inslussning i samhället av medborgare från annan kultur.

Det är hög tid att sätta in resurser för ett avslut. Vi får hoppas att tiden läker alla eventuellt uppkomna sår.

Förändrad befolkningsstruktur kan medföra stora samhällsförändringar i demokratins tecken. Andra religioner än vår egen växer sig allt starkare och kommer att medföra överraskningar för många. Det blir att vänja sig. Det mångkulturella Sverige måste stå på stadig grund inför framtiden.

Oavsett vad vi tycker om dagens situation kräver det handling. Vårt land behöver ett snabbt uppvaknande. Välfärd och gemenskap är två närbesläktade ord. "Stora frågor kräver ofta mer engagemang av oss än vi orkar ge. Därför bryr vi oss mest om det lilla".

Grunden i samhället Vår västerländska kultur får inte utarmas. Denna måste förbli grunden i samhället. Gemenskapen ska grundas på detta arv även om religionsfrihet med mera gäller. Bekvämlighet eller annat får inte ta överhand.

En stor grupp invandrare med annan kultur har länge knackat på dörren för att bli insläppta i vårt samhälle på riktigt. Många av dessa har islam som religion, vilket ställer stora krav både på individer som samhälle. "Nu gäller det att kavla upp ärmarna för ansvariga och om möjligt följa en röd tråd".

Integrationsarbetet måste få fart. Ansvaret vilar tungt på våra nyvalda politiker att vända ett mörker till ljus. Förhållningssättet till människan och framtiden i Sverige måste klart framträda.

Arne Karnehov

Rödeby

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.