1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Hållbar hälsa i arbetslivet

Nyheter • Publicerad 25 januari 2002

Utvecklingen av sjukfrånvaron med de ökande långtidssjukskrivningarna är mycket oroande. Främst är det ett lidande för individen, men även samhället drabbas svårt. Arbetslivet går miste om värdefulla arbetsinsatser.

Den nu högaktuella utredningen "Handlingsplan för hälsa - HpH" av enmansutredare Jan Rydh, som lämnades tisdagen den 8 januari, belyser omfattningen. Man beräknar att det vid årsskiftet fanns 120 000 personer, som då varit sjukskrivna längre än ett år. Antalet förtidspensionerade och sjukskrivna sammantaget uppgick vid årsskiftet till nära 16 procent av befolkningen i arbetsför ålder, motsvarande 800 000 årsarbeten. Stress och utbrändhet håller på att utvecklas till ett gigantiskt folkhälsoproblem.

Offentlig sektor värst

Kvinnors sjukfrånvaro ökar väsentligt mer än mäns. Särskilt höga sjuktal redovisas inom den offentliga sektorn - vård, skola och omsorg.

Landstinget Blekinge är länets störste arbetsgivare med mycket hög andel kvinnlig arbetskraft. Problematiken berör alltså länets sjukvård i stor utsträckning. Samtidigt vet vi att stora grupper av anställda närmar sig pensioneringen. Därför krävs det, att ett stort antal nya medarbetare rekryteras. Då måste vårdyrkena få högre status och göras attraktiva.

Förbättra arbetsmiljön

För att få denna ekvation att gå ihop måste frågor om arbetsmiljön prioriteras mycket högt.

Ingen sitter väl inne med hela lösningen, men alla goda förslag måste prövas. På en del arbetsplatser har man bevisligen lyckats mycket bra. Dessa goda exempel måste föras vidare.

Egen kontroll

De undersökningar som HpH genomfört visar att medarbetarnas upplevda möjlighet till kontroll över sin situation och ett eget handlingsutrymme är av stor betydelse för att minska sjukfrånvaron. Man fokuserar därför bland annat på åtgärder på arbetsplatsen. Det är bara i samspelet mellan individen och arbetsplatsen som ohälsa kan bekämpas och ett hälsosamt arbetsliv utvecklas. Därför är frågor om medbestämmande, arbetstider, lönesättning och jämställdhet i allra högsta grad folkhälsofrågor.

Frigör resurser

Om vi kan sänka ohälsotalen kommer därmed resurser att frigöras. Men vård och omsorg i kommuner och landsting är dessutom i stort behov av ökade statsbidrag.

Det har funnits för många politiska pekpinnar riktade till vårdens personal och alldeles för lite av dialog om värderingar, svårigheter och möjligheter.

Landstinget Blekinge måste ge de anställda större inflytande på sina arbetsplatser och mera uppskattning för det arbete de utför.

Roger Holmqvist

distriktsordförande

Carl-Gunnar Madestam

gruppledare

landstinget Blekinge

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.