1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Granskning av SD:s ickepolitik

Valresultatet i Olofström visar med stor tydlighet att medborgarna vill ha ett fortsatt rött styre, såväl i riksdagen som i landsting och kommun.
Nyheter • Publicerad 22 september 2010

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet behåller sina mandat i kommunfullmäktige och skapar en trygg bas för välfärd, rättvisa och solidaritet. Olofströmbornas klara ställningstagande är mycket glädjande i ett val där egoismen och rasismen i övrigt har segrat.

Dessvärre är inte Olofström förskonat från den främlingsfientliga våg som sköljer över landet. Nästan var tionde kommuninvånare sympatiserar med Sverigedemokraterna, ett rasistiskt parti som har sina rötter i nazismen. Vi som arbetar politiskt i andra partier måste rannsaka oss själva och fundera över varför Sverigedemokraternas politik har fått så starkt gehör. Det är uppenbart att vi har misslyckats med att förmedla våra budskap om människors lika värde och att samhället tjänar på invandring och migration.

Vi har nu en mycket viktig uppgift framför oss, nämligen att ifrågasätta och granska Sverige- demokraterna. Efter fyra år med nästan total passivitet i kommunpolitiken måste de lägga korten på bordet. Vad anser de i frågor som gäller barnomsorg, skola, jämställdhet, ungdomar, äldre- och handikappomsorg, jobb, kultur och miljö? Sannolikt tycker de ingenting, eftersom de inte har någon politik på dessa områden.

Jag hoppas att samtliga politiska partier i Olofström vågar anta utmaningen att ställa Sverigedemokraterna till svars för deras människosyn och brist på politik. Dessutom för jag gärna en dialog med dem som har röstat på Sverigedemokraterna för att förklara varför de tjänar på att göra ett annat val om fyra år.

Ted Bergdahl (V)

Olofström

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.