1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Ge prioritet åt vårdfrågan

Nyheter • Publicerad 2 september 2002

Vården är viktigaste valfrågan.

Ett värdigt omhändertagande för alla som behöver sjukvård är höstens viktigaste valfråga. Därför ska vården inta en särställning vid fördelning av samhällets resurser.

Sverige får en allt äldre befolkning och det är när vi blir gamla som det stora vårdbehovet uppträder. Patienter som inte själva kan föra sin egen talan måste därför särskilt uppmärksammas och patientens rättigheter stärkas. Gammalt hierarkiskt tänkande är förlegat och får inte förekomma inom dagens sjukvård. Full respekt ska visas varje patient.

Vi vill införa en trygghetsgaranti som vilar på tre pelare; vårdgaranti som garanterar tillgänglighet, värdighetsgaranti som garanterar ett värdigt bemötande samt en boende- och hjälpmedelsgaranti där rätten till stöd och service ingår. I gränslandet mellan sjukvårdens och kommunernas ansvar får det inte finnas stelbenta gränser som drabbar patienterna. Det måste alltid finnas utrymme för flexibla och individuella lösningar för att tillförsäkra patienten trygghet oavsett vem som är huvudman.

Vi vill ge personalen större makt över sin egen arbetsplats. När personalen trivs gör den också ett bra jobb till gagn för länets invånare. Vi vill därför finna nya former för dialog mellan vårdpersonal och politiker.

Kristdemokraterna vill ge större inflytande till patienter och personal inom sjukvården i Blekinge och skapa möjligheter till fler alternativ inom vården.

Fortsatt socialistiskt och stelbent styre med långa vårdköer och dålig tillgänglighet där patienten kommer i kläm, eller en kristdemokratisk politik med trygghetsgaranti där människan/patienten sätts i centrum? Vägvalet är Ditt den 15 september!

Tore Zetterqvist

Landstingsledamot för Kristdemokraterna

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.