1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

En skola som sviker de mobbade

Nyheter • Publicerad 23 april 2002

Alla pratar om att mobbning är ett problem, men få orkar göra något mer. Samtidigt som alla bara pratar fortgår kränkandet. Men det är oacceptabelt att en enda person får sin tillvaro förstörd, sin integritet kränkt och sin framtid grusad på grund av att ramarna inte finns.

Skolan ska polisanmäla

Våldsbrott som begås i skolan skall polisanmälas av skolan, och inte som i dag då det ofta krävs att den kränkte själv gör det. Mobbning bör behandlas utförligt redan i lärarutbildningen och ingå i lärarfortbildningen. Skolverket bör ges i uppgift att forskningsmässigt låta utvärdera och kvalitetscertifiera arbetsmetoder för att förebygga och hindra mobbning.

Inte bara pengar

Den stora skiljelinjen mellan moderat och socialdemokratisk politik är synen på vad skolan ska göra. Socialdemokraterna talar om satsningar i pengar, men förstår inte att det måste till andra saker än bara pengar. Resultaten talar sitt tydliga och skrämmande språk. Det blir sämre i skolan, färre och färre får de kunskaper de behöver. Det finns ingen koll på verkligheten i den socialdemokratiska skolpolitiken. Deras oförmåga att ta ansvar måste få konsekvenser. Byt regering!

Roger Fredriksson

Distriktsordförande MUF Blekinge

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.