1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

En fantastisk förmån att få rösta

Nyheter • Publicerad 16 september 2010

Det är en fantastisk förmån att få delta i valet den 19 september. Jag har vuxit upp och levt i länder, både utom och inom EU, där en röst i ett val knappast förändrar något eller där man som inflyttad i landet inte får rösta ens lokalt. Men jag är inte bara tacksam över att få rösta. Jag har engagerat mig i politiken för att jag känner ett stort ansvar när det gäller att förvalta denna möjlighet att kunna påverka.

Jag vill arbeta för ett tolerant samhälle där vi satsar på språk för ökad förståelse och på kultur- och idrottslivet som naturligt bidrar till integration, hälsa och turism. Det är sunt att satsa på positiva och förebyggande krafter.

Sverige är en förhållandevis väl fungerande demokrati, men det betyder inte att vi som flyttat hit inte ska bidra på ett ödmjukt sätt med våra kunskaper och erfarenheter. Tillsammans kan vi göra Karlskrona ännu bättre. Bli delaktig du också!

Nicole Carlbäck (FP)

Kandidat till riksdag, landsting och kommunfullmäktige, Nättraby

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.