1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Bättre service på Trossö

Att bo, besöka och leva i Karlskrona på landet, på Trossö mitt i havet eller i skärgården är fantastiskt och alla ska självklart trivas och ha det bra.
Nyheter • Publicerad 14 september 2010

I Karlskrona kommun har vi nylighen beslutat om en översiktsplan för alla kommundelar. Översiktsplanen innebär försköning, föryngring, förtätning och förändring. Det är ett dokument som styr vår samhällsutveckling under lång tid framöver. Till vår glädje noterar vi att vi fick med att Lyckeby-området ska ytterligare djupstuderas inte minst ur tillgänglighetssynpunkt för de boende.

Ibland fokuserar politik väldigt mycket på hårda frågor i alla välvilja naturligtvis men vi kan inte låta bli att ta upp hur vi alla ska fortsätta trivas och leva i kommunen. Till vår glädje bokför vi att den offentliga miljön har blivit alltmer tillgänglig för alltfler kommunmedborgare i synnerhet för de funktionshindrade. Vi har sett hur fantastisk fint det blev på Borgmästargatan som numera är gågata.

Än så länge är dock serviceutbudet inte så varierat som det skulle kunna vara. Att inte kunna erbjuda Trossöbon, gammal som ung, en vanlig hammare eller en radio är inte särskilt tillgängligt. Har jag bil kan jag eller anhörig köra till Lyckeby, där finns allt ­ och väldigt tillgängligt dessutom. Är det inte lite synd att denna så otroligt vackra stad med oändliga möjligheter ska flytta så stora delar av sin handel till stora betongkomplex i Lyckeby?

Om vi fick drömma en stund ­ tänk att strosa fram på gågatan på Trossö, känna doften från bageriet blandas med den ifrån ostaffären. Slå oss ner på en av våra fina serveringar som vuxit fram på olika perfekta lägen i vår unika världsarvsstad. Gå in i en diversehandel som säljer både spik, skruv och hammare. Om detta i fortsättningen inte bara ska vara en dröm måste vi utvidga våra ansträngningar att vårda och utveckla Trossö. En definition på världsarv är ju att det ska vara levande och att verksamheter lever kvar.

Till detta vill vi foga att fler kan bidra till ett levande, mänskligt och tillgängligt Trossö. Vår politiska uppgift blir då att skapa utrymme för handel och näringsliv med ett utbud för alla även våra äldre som blir allt fler. Vi i Folkpartiet vill med vår socialliberala läggning bygga vidare i Karlskrona där alla mår väl och där en god företagsomsorg verkar för ett levande och inspirerande Trossö.

Karin Månsson och Jan-Olof Petersson, Folkpartiet

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.