1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Sagor från Skrävle skola, Karlskrona

Nyheter • Publicerad 15 april 2002

När jag städade holkar.

När vi skulle tömma holkar så klättrade mamma upp i ett träd. Då ramlade det ut fem ekorrar. Jag fick klappa dom. Sen la vi tillbaka dom. Sen gick vi in och fika. Sen högg jag ved.

John, 7 år

Prinsessan och den försvunna planeten.

Prinsessan heter Jonna. Prinsen heter Benge. Det var en gång en planet som heter Plutor. En dag när prinsen skulle hälsa på var planeten borta. Prinsen letade efter planeten men han hittade inte planeten. Han var ledsen. Då kom en ängel:

-Vad är det, Benge?

Benge svarade: Prinsessan är borta.

Jag vet var Plutor och prinsessan är, sa ängeln. Dom är nästan på samma plats som dom var innan.

Prinsen hittade dom i tid innan bröllopet.

Prinsen och prinsessan gifte sig och levde lyckliga tillsammans.

Jonna, 9 år

Svanprinsessan.

Det var en gång en kung. En dag fick han en dotter. Hon döptes till Ådett. När hon blev stor, blev hon tagen av en trollkarl. Han förtrollade henne till en svan.

Varje gång månen gick upp blev hon en människa igen. När den gick ner blev hon svan.

Då kom Derek och slogs mot trollkarlen. Han dödade trollkarlen. Då blev Ådett prinsessa och dom gifte sig.

Mathilda, 8 år

Påskelden.

En dag skulle vi hämta pinnar ute i skogen. Vi skulle elda med pinnarna. Det var pappa, mamma, Frida, Erik och jag. Pappa körde och vi åkte på släpet. När vi kom till skogen backade bilen och vi satt kvar på släpet. Jag blev lite rädd när vi skulle backa. Det gick bra. Pappa stannade bilen och vi hoppade av. Vi tog pinnar och lämnade dom på släpet. När vi var klara åkte vi och lämnade pinnarna i en stor hög. Vi hämtade pinnar många gånger. Jag åkte hem. De andra hämtade ännu mera pinnar. Vi tände pinnarna när påsken nästan slutade. Det var lite fint vid elden. När elden var slut, körde mormor hem och det gjorde morfar också.

Ellen, 7 år

Den gröna prästen.

Det var en gång en pojke och en flicka. Dom bodde i en liten stuga med sina föräldrar. En gång hände det något förfärligt. Deras farfar dog. Och sen gick dom till kyrkogården för att lägga blommor på graven. Sen kom den gröna prästen. Dom blev rädda och sprang in i kyrkan där de var skyddade från ondska. Barnen väntade en stund. Sedan smet dom ut genom bakdörren. Sen gick dom vilse och hittade inte hem, dom blev jätterädda. Sen kom den gröna prästen och tog dom tillfånga med repstängsel. Pojken kom ihåg att han hade en kniv i fickan. Han tog sin kniv och skar sig ut. När de försökte rymma så kom skeletten och tog fast dom igen. Men vad de inte visste var att han hade sin kniv i fickan. Skeletten band fast dom vid ett träd. Pojken fick fram sin kniv och skar av repen, och dom var fria igen. De lyckades fly tillbaka till stugan. Sen gick dom till kyrkogården och hittade tre säckar med diamanter som den onda prästen hade samlat ihop under hela sitt liv. Sen levde dom lyckliga i alla sina dar.

Dennis, 7 år

Den snälla rymdvarelsen.

Det var en gång en rymdvarelse. Han bodde i ett hus. Huset var svart och mörkt och lite ljust. Rymdvarelsen var snäll. En dag kom roboten från huset och den skulle hämta andra rymdvarelser till huset.

Sen åker dom till mars. Där träffar dom en marsmänniska. Marsmänniskan har svart och taggigt hår. Sedan åker de till Uranus. Där är det blått. Dom träffar en uranusmänniska. Den har grönt hår. Dom åker tillbaka till huset.

Joakim, 7 år

Den magiska boken.

Det var en prinsessa som hette Julia. Hon hittade en bok. När hon tittade i boken blev hon en häxa. Då kom en prins ridande på en vit häst och såg häxan och pussade henne. Häxan blev en prinsessa igen och så levde dom lyckliga i alla sina dagar.

Jenny, 7 år

Det stora odjuret och kärleken.

Det var en gång tre prinsessor. Den första hette Maria och den andra hette Julia och den tredje hette Simone. En dag skulle Maria ut och rida. Då såg hon det stora odjuret. Innan hon hann rida iväg tog odjuret henne.

Nästa dag tog hennes syster Julia och red iväg. Då såg hon det stora odjuret. Han tog Julia. Nästa dag red Simone iväg. Hon blev tagen och inkastad hos sina systrar. Då fick tre prinsar reda på att dom var fångade. Dom red mot grottan. Då kom odjuret ut. Dom dödade odjuret. Maria gifte sig med Derik. Julia gifte sig med John. Simone gifter sig med Oscar.

Julia, 8 år

Sagan om riddaren.

Det var för länge, länge sedan en riddare som bodde i ett slott. Han hade massor av riddare. Han var väldigt rik. En dag blev det krig. Men riddaren smet. Han smet till dina vänner. När han kom tillbaka så såg han att alla motståndarna var borta. Han blev glad för hans motståndare var borta. Dom firade och fienderna kom aldrig mer tillbaka.

Men en annan dag så kom det andra motståndare. Men riddaren flydde inte denna gången för han gömde sig. Hans andra riddare klarade det så bra så hans motståndare flydde och kom aldrig mer tillbaka. Dom blev glada och det kom aldrig några dit.

Casper, 8 år

Kärleken.

Det var en gång en prinsessa som hette Marie. En gång såg hon en prins som hette som hette John och prinsen såg prinsessan. Prinsen blev kär i prinsessan. Dom gifte sig med varandra. Men en häxa förhindrade bröllopet och förtrollade prinsen till en groda. Prinsessan blev jätteledsen och sprang till sitt slott. Men när hon kom hem så låg prinsen och sov i hennes säng.

Marie, 8 år

Det mörka slottets saga.

Det var en gång en pojke som var ute och gick. Plötsligt kom han fram till ett mörkt slott. Utanför porten stog det en trollkarl. Trollkarlen frågade om han ville följa med in i slottet. Det ville han. Han följde med in i slottet. Inne i slottet fick han smaka på en dryck. Medan han dricker krymper han tills han ser ut som en myra. Då sätter trollkarlen in honom i en burk. När trollkarlen gått ut ur rummet välte pojken burken och sprang ut ur slottet och levde lycklig i alla sina dagar.

Sanna, 8 år

Rockstjärnan blir sur.

Det var en gång en rockstjärna. En dag uppträdde han i en stad i England. Det var tre tusen som tittade på. Bäst som han spelade gick gitarren sönder. Strängarna gick av. Rockstjärnan var sur! Publiken fick gå hem. Rockstjärnan gick till en gubbe som var bra på att laga elgitarrer. När gubben är färdig med elgitarren går rockstjärnan till konserthallen. Då väntar alla folken på honom. Han springer och byter om. Sedan går han upp på scen och spelar igen. Nu kände rockstjärnan sig glad.

Oscar, 8 år

Den flygande hästen.

En gång var det ett odjur. Odjuret fick syn på en flicka. Han tog flickan. Pojken och den flygande hästen räddar flickan från odjuret.

Pelle, 6 år

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.