GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Ronneby

Vill fylla tomma bussar med gratisåkande pensionärer

Ronneby • Publicerad 16 maj 2019
MP och V vill införa gratis bussresor för pensionärer i kommunen.
MP och V vill införa gratis bussresor för pensionärer i kommunen.Foto: Staffan Lindbom

I en gemensam motion föreslår nu Miljöpartiet och Vänsterpartiet att Ronneby kommun ska sponsra pensionärer med gratis busskort. De menar att flera andra kommuner infört så kallade seniorkort som ger gratisresor med kollektivtrafik för pensionärer vissa tider, oftast dagtid.

I Ronneby finns väl utbyggd kollektivtrafik mellan exempelvis tätorten och Kallinge där bussar går varje kvart. Antalet passagerare under så kallad lågtrafik är dock litet och då menar motionärerna att gratis seniorkort skulle ge ökat passagerarunderlag. De föreslår att seniorkorten ska gälla mellan klockan 9 och 16 på vardagar samt helger.

Lotta AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.