1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Utmärglad hund i misär togs omhand

När polismännen släpptes in i lägenheten i Ronneby möttes de av en misär. Mitt i kaoset befann sig en skygg och utmärglad hund som nu riskerar att avlivas.
Ronneby • Publicerad 25 september 2014

Polisen hade tagit sig till lägenheten för att hämta in dess ägare för ett förhör. Väl inne i lägenheten finns oöppnad post sedan flera veckor, matrester och cigarettfimpar. Dessutom verkar hunden ha fått uträtta sina behov inomhus.

Poliserna på plats anser att miljön är olämplig för både människa och djur och det beslutas om ett akut omhändertagande av hunden.

Efter en veterinärundersökning skickas hunden till ett hundpensionat, men det är i dag osäkert om räddningen kom i tid. Enligt veterinären som undersökte hunden har den en såpass svår hudinfektion att den i framtiden kommer kräva ständig veterinärvård. Det kan därför vara svårt att hitta en ny ägare till hunden och veterinären anser att man bör överväga att avliva hunden.

Malin Taipale
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.