1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Tosia lockade många besökare

Redan tidigt på lördagsmorgonen fylldes stan av morgonpigga besökare. Och trots utlovat regn sken solen över Tosia bonnadan.
Ronneby • Publicerad 12 juli 2014
Ingen marknad utan marknadsgodis. Foto: Aline Lessner
Ingen marknad utan marknadsgodis. Foto: Aline LessnerFoto: 
Linus Garskog. Foto: Aline Lessner
Linus Garskog. Foto: Aline LessnerFoto: 
Foto: Aline Lessner
Foto: Aline LessnerFoto: 
Arne Forselius är en riktig veteran. I år besöker han Tosia bonnadan för 36:e året för att sälja godis.? Det är jättekul att vara här och populärast är, utan tvekan, nougatgodiset. Det säljer jag väldigt mycket av.
Arne Forselius är en riktig veteran. I år besöker han Tosia bonnadan för 36:e året för att sälja godis.? Det är jättekul att vara här och populärast är, utan tvekan, nougatgodiset. Det säljer jag väldigt mycket av.Foto: Aline Lessner
Maria Pirez. Foto: Aline Lessner
Maria Pirez. Foto: Aline LessnerFoto: 

I cirka 150 år har Tosia bonnadan arrangerats i Ronneby och nog är traditionen väl inarbetad, då gatorna var fulla med folk redan tidigt på lördagsförmiddagen. Elsa Tavast, sju år, var på plats tillsammans med lillebror Artur, fyra år, och pappa Daniel.

– Jag har köpt godis för det tycker jag om.

– Och snart ska vi köpa kepsar, för det finns rätt många att välja på här, fyller pappa Daniel på.

Och nog finns det saker att köpa; kläder, peruker, ballonger, mat, rengöringsmedel, leksaker och mycket mer. Men är man inte ute efter att köpa något så går det lika bra.

– Jag är inte ute efter något här, förutom glassen jag äter då, men annars är det kul att kolla på folk. Jag har precis flyttat hit och brukar inte vara här på marknaden, säger besökaren Lis Carlsson.

Veteranen Arne Forselius från Nyköping är däremot inne på sitt 36:e år. Varje sommar kommer han till Tosia bonnadan och säljer godis.

– Jag tycker det är jättekul! Att få träffa människor och att få se så många nya platser i och med detta jobbet. Jag kommer att komma hit så länge kroppen orkar och så länge motivationen finns kvar och det gör den nu.

Eelin Karlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.